Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κόλαφος η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για τους "υπηρεσιακούς" υπερασπιστές του παράνομου αγκυροβόλιου, κ. Δρίτσα;;;

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τάχθηκε κατά του αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων και σημείωσε ότι «ολόκληρη η περιοχή στο ΝΑ άκρο της Πελοποννήσου διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως τη βυθισμένη πολιτεία "Παυλοπέτρι" και το "απολιθωμένο δάσος" και είναι τεράστιο θέμα το αγκυροβόλιο».

Τώρα, πρόσθεσε, έχουμε αυτή την πετρελαιοκηλίδα στα Κύθηρα, που ρυπαίνει και θέτει σε κίνδυνο τις παραλίες της Νεάπολης.
Η Ντία Τζανετέα ανέφερε πως είναι σημαντικό να βρεθεί το πλοίο που προκάλεσε τη ρύπανση και να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις, ενώ τόνισε ότι το αγκυροβόλιο υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Επιπλέον, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι χθες, παρέλαβε μελέτη που είχε ανατεθεί, ύστερα από δύο αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο ΕΛΚΕΘΕ, με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στις 4 Μαΐου 2015 και με αντικείμενο την εκτίμηση των επιπτώσεων στον όρμο των Βατίκων από την αγκυροβολία δεξαμενόπλοιων.

Τόνισε ότι, με μια πρώτη ματιά, η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα από την αγκυροβολία, στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής του όρμου των Βατίκων, ο οποίος έχει υποστεί βλάβη από τη σύρση των αλυσίδων και τον αγκυρών. 

Η κ. Τζανετέα πρόσθεσε ότι η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα συμπεράσματά της θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ"