Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

190 χρόνια μετά τη Μάχη του Διρού,
οι Μανιατοπούλες θα σώσουν και πάλι τη Μάνη!!!

Στη προσηλιακή Μάνη, στη Κοκκάλα, μπουλντώζες σπάσανε τις λαλλούδες (βότσαλα, που πλέον κόβουν σαν ξυράφια) και απόθεσαν αμμοχάλικο με πληρωμή από κρατικά χρήματα!!!
Η ασυδοσία που κρατεί γερά εδώ και χρόνια στην παραθαλάσσια Λακωνία (δικαιοδοσία Εισαγγελείας Γυθείου) κτύπησε τώρα και στην πανέμορφη Μάνη!!!
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι μανιάτισσες κι όπως πριν 190 χρόνια έσωσαν την Μάνη, απόντων των αντρών, με μόνο όπλο το δρεπάνι του θερισμού απέναντι στις ορδές των χιλιάδων πολεμιστών του αήττητου έως τότε Ιμπραήμ Πασά στο ακρογιάλι του Διρού έτσι και σήμερα είναι αυτές που πολεμούν, πρώτες και μόνες, μπροστά, ενάντια στην καατστροφή της Μάνης!!!
Η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Ελένη Κούβαρη, η Ζωή Ρούσσου είναι από τις μανιάτισσες, που δεν χρειάζονται καθόλου συστάσεις και επάξια συνεχίζουν την κληρονομιά και την ιστορία του τόπου μας!!!! (οι φωτογραφίες είναι από τις ανακοινώσεις τους) 
Ο χειμώνας και το χειμέριο κύμα θα ταξιδέψουν στον βυθό τα μπάζα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (έτσι θα χάσουμε ορισμένους βιώτοπους ψαριών και τα νόστιμα ψαράκια πλέον θα γίνουν πιο σπάνια... βλέπε καταστροφή του όρμο Βοιών από την αγκυροβολία αντίστοιχα μέσα στους προστατευόμενους αυτού βιότοπους!!!) αλλά θα χρειαστούν και δεκάδες χρόνια ώστε να λειανει η θάλασσα της λαλλούδες εκ νέου