Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

"ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ" ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
"ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" στην ΕΡΤ

"Καταπέλτης" ο Στράτος Χαρχαλάκης στην εκπομπή της ΕΡΤ 1, "ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ". Απομαγνητοφωνήσαμε ένα απόσμασμα της συνέντευξής του για την σοβαρή ρύπανση στις βορειοδυτικές ακτές των Κυθήρων, το πειρατικό αγκυροβόλιο στον όρμο των Βατίκων και τα σχέδια του υπουργού Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα να φέρει νέο Ειδικό Κανονισμό Λιμένος στην περιοχή. "Ο δήμος Μονεμβασίας, που ανήκει η Νεάπολη, ο δήμος Ελαφονήσου και ο δήμος Κυθήρων έχουν εναντιωθεί στην ύπαρξη αγκυροβολίου στην ευρύτερη περιοχή. Όταν αναλάβαμε, θέσαμε το θέμα στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, της τότε κυβέρνησης, τον κ. Βαρβιτσιώτη, χωρίς να λάβουμε ποτέ, καμία απάντηση.

Ο κ. Δρίτσας, που είναι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής της Α' Πειραιώς, γνωρίζει το θέμα ΑΡΙΣΤΑ. Είχε ασχοληθεί με αυτό και το είχε αναδείξει. Θεωρώ δεδομένο ότι η ΝΥΝ πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλιας ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ για ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ στη Νεάπολη. Η Νεάπολη ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ νέο ΕΚΛ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑΣ.

...Και να μην κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε, διότι αν ψάξει κανείς στο internet, θα βρει διάφορες εταιρείες οι οποίες διαφημίζουν ότι παρέχουν ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ και ΝΑΥΠΗΓΙΚΟ ΕΡΓΟ στα μεγάλα πλοία, στον όρμο της Νεάπολης. Δεν μπορεί ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ να κάνει ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Υπάρχουν ΕΥΘΥΝΕΣ εδώ. Κι oι ευθύνες ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ". Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Χαρχαλάκη στην ΕΡΤ, με κλικ εδώ. 

*Εκ μέρους του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Δήμαρχο Κυθήρων. Περιμένουμε ανάλογες αντιδράσεις ΚΑΙ από τους δήμους Μονεμβασίας και Ελαφονήσου.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΛΑΚΩΝΙΑΣ