Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αντίο παραλιές, Αντίο τουρισμός, Αντίο ΛΑΚΩΝΙΑ

Συμβούλιο της Επικρατείας: όπου δεν έχει υπάρχει Ειδικός Κανονισμός Λιμένος η αγκυροβολία για οιονδήποτε λόγο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Στον όρμο Βοιών ΔΕΝ έχει καταρτισθεί Ειδικός Κανονισμός Λιμένος παρά τις προσπάθιες γι αυτό. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας  με αντίστοιχες απαγορεύσεις αλιείας που υπάρχουν στην περιοχή δεν μπορεί αφήνουν περιθώρεια να καταστραφει με τη ΒΟΥΛΑ ο πολύ σημαντικός βιότοπος για το Νότιο Αιγαίο, τους ψαράδες φυσικά και την Λακωνία και χώρα γενικότερα (πάρα τον προηγούμενων, δειτε στο ΦΕΚ του 2014 παρακαλώ τις απαγορεύεις για την περιοχή της Λακωνίας!!!).

Επιπροσθέτως, η γειτνίαση του όρμου με ζώνη Natura (λίμνη Στρογγύλη), αρχαιολογικό χώρο (Παυλοπέτρι) και η ύπαρξη Ποσειδωνίας στον βυθό, καθιστούν την αγκυροβολία των φορτηγών πλοίων ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.

Μάλιστα το τελευταίο σήμα της Δ/νσης Αστυνόμευσης Λιμένων του ΥΝΑ επιβάλει αγκυροβολία ΕΚΤΟΣ ΟΡΜΟΥ.

Με κάθε αγκυροβολία όμως μέσα στον όρμο και μέσα στα λιβάδια Ποσειδωνίας και το σύρσιμο της καδένας ο βυθός σκάβει ακόμη και σε βάθος 2 μέτρων σύμφωνα με τις καταγραφές του Ελληνικού Κέντρου Θαλλασών κι έτσι με το ρυθμό της αγκυροβολίας στη περιοχή σε λίγο καιρό τα λιβάδια θα είναι παρελθόν οπότε θα μπορεί να πλέον απουσία τοςυ να  ο καταρτισθεί Ειδικός Κανονισμός Λιμένος. Επιπλέον με την απουσία του θαλάσσιου αυτού δάσος επέρχονται όπως και στη ξηρά κατωλισθήσεις στα πρανή, δηλαδή αντίο παραλιές, αντίο τουρισμός, αντίο ΛΑΚΩΝΙΑ.

Τώρα καταλάβατε γιατί δεν έχουν συμπεριλάβει παρά την υψηλότατη επισκεψημότητα τους το Γύθειο, τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο πουθενά πολιτική για την κρουαζιέρα;

Υ.Γ. Τι ακριβώς κάνουν τα δύο πλοία που προσεγκίζουν τώρα (11-2-14 13:30) το ενα το άλλο;