Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

στα μονοπάτια του "Πικραμένου Αναχωρητή"

Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι τιμούν τον Νικηφόρο Βρεττάκο
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης (Γκορτσολογου 97 / Λυκούργου 136, 2731022574 - 2731026398), σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.), τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Καλαμάτας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Κορίνθου, πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον ΤΑΫΓΕΤΟ, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. 

 Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες, ανάλογα με τις δυνατότητες των μελών τους.

Η πρώτη ομάδα θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πηγή Μαγγανιάρη – Πηγή Τρίποδα - Διασταύρωση Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 –Λακκώματα – Αναβρυτή (Βαθμός δυσκολίας Α, 6 ώρες).

Η δεύτερη ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή Πηγή Μαγγανιάρη – Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου και επιστροφή από τα ίδια. Στη συνέχεια, μετακίνηση με λεωφορείο στον Άγιο Ιωάννη και πεζοπορία από το παλιό καλντερίμι ως την Αναβρυτή (Βαθμός δυσκολίας Α-Β, 4 ώρες).

Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, με TAXI, από το Κλειστό Γυμναστήριο για Πηγή Μαγγανιάρη, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Η επιστροφή από την Αναβρυτή στη Σπάρτη θα γίνει πάλι με ΤΑΧΙ. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 16/11.