Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Λεύκτρο - Σπάρτη

Φήμες για κλείσιμο εργοταξίων,  παύση χρηματοδότησης, εγκατάλειψης του έργου,  πτώχευση ξένης τράπεζας κατέκλυσαν το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και αφορούσαν την κατασκευή του οδικού κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη του Αυτοκινητόδρομου Μορέα.

Το ypodomes.com για να επαληθεύσει τις παραπάνω φήμες επικοινώνησε με τον Μορέα και μίλησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας κο Σακκά ο οποίος δήλωσε ενήμερος για τα δημοσιεύματα.

Ευτυχώς για το έργο διέψευσε όλες τις παραπάνω εικασίες και δήλωσε πως από την ενημέρωση την οποία έχει δεν προκύπτει τίποτα ανησυχητικό. Σχετικά με την «πτωχευμένη» τράπεζα μας είπε πως η Ιρλανδική τράπεζα η οποία συμμετέχει στον «Μορέα» είναι η Bank of Ireland η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Σε ερώτηση μας σχετικά με τις απολύσεις που έγιναν δήλωσε πως είναι φυσιολογικό όσο λιγοστεύει το φυσικό αντικείμενο του έργου και πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση του έργου να λιγοστεύουν και οι εργαζόμενοι του κατασκευαστικού τομέα.

Στην ενημέρωση που έκανε ο κος Σακκάς μίλησε για έργο που κλείνει σιγά-σιγά. Για το τμήμα που αφορά την Λακωνία, ΛΕΥΚΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ, ο κλάδος προς Σπάρτη είναι υπό κατασκευή και η ολοκλήρωση του τμήματος αναμένεται στις αρχές του 2014. Το έργο τρέχει με σχετικά αργούς ρυθμούς αλλά προχωρά.