Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Λακωνία 2010, μετά το Σπάρταθλον το Σκούπιδον.

Αυτή την εικόνα (οσμή δεν μπορούμε να δώσουμε) θαυμάζουν οι αρκετοί Γάλλοι και Γερμανοί τουρίστες στην παραλία Γυθείου στην Λακωνία!!!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομο ψάρεμα με μπουκάλες στα Κύθηρα

Ο κ. Νίκος φορά στολή, μπουκάλες αυτόνομης κατάδυσης και κρατά ψαροντούφεκο, δεν βλέπω τον φακό αλλά στα 52μέτρα βάθος στα Κύθηρα που βρήκε τα ψαράκια του Αιγαίου όπως χαριτωμένα  αλλά και γεμάτος μαγκιά λέει χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε...

Αμέσως μετά ο κ. Νίκος έφτασε στο Γύθειο...

Ερώτηση: κ. Νίκο ποια η σχέση σας με τις καταδύσεις πέρα από την παράνομη αλιεία και όταν λέτε "θέλω να πάω στην ομοσπονδία" ποια ακριβώς εννοείς;

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Σπάρταθλον 2010"

Σήμερα στις 07:00 το πρωί κάτω από τον Ιερό βράχο των Αθηνών δόθηκε η εκκίνηση για τη 28η διοργάνωση του θεσμού "Σπάρταθλον 2010", ενώ ο τερματισμός θα γίνει αύριο Σάββατο 25/9 στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη . Φέτος συμπληρώνονται  2.500 χρόνων από το επίτευγμα του Φειδιππίδη.

Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών φέτος για τον θεσμό καθώς συμμετέχουν πάνω από 350 δρομείς, από 32 χώρες, μεταξύ αυτών 40 γυναίκες.


Η διαδρομή στο "Σπάρταθλον" είναι η πιο δύσκολη στον κόσμο. Η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος  σε ύψος 1.200 μ., με θερμοκρασία περίπου 5 βαθμών Κελσίου κατά την διάρκεια της νύχτας τέτοια εποχή.

πληροφορίες για το SPARTATHLON

Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης

Παραδοσιακός Πύργος, του Μπέη της Μάνης Γρηγοράκη, κτισμένος το 1829 στη νησίδα Κρανάη στο Γύθειο. Ο Πύργος Τζανετάκη όπως ονομάζεται σήμερα λειτουργεί ως Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης κι είναι ανακηρυγμένος ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Η σημαία της φωτογραφίας καθρεπτίζει το ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Ιστορικού και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης σήμερα. 

Τηλέφωνο μουσείου: 2733022676

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εικόνα ντροπής για την Λακωνία

Δίπλα στην θάλασσα, κατα μήκος της παραλίας στο γραφικό και τουριστικό Γύθειο αυτή η εικόνα αποτελεί πλέον συνήθεια. Λόφοι από σκουπίδια για εκατοντάδες μέτρα...